Poniraviurheilu

Seinäjoen Ravikeskuksen ponikoulussa tapaat suloisia tallin asukkeja.
Ponimme ovat raviponeja, joilla onnistuu myös ratsastuksen alkeiden opettelu.

Uutiset

Poniravileiri 9.-11.6.2017 Seinäjoella. Leirille ilmoittautumiset Ilmoittautuminen päättyy 19.5.

Kevään kurssit:

P-ajolupa kurssi alkaa pääsykokeella to 1.6. klo 16.00 (huom aika!).

Hakemukset palautettava viimeistään ti 23.5. osoitteella: Etelä-Pohjanmaan Hjl, Ravitie 9, 60120 Seinäjoki. Lisätietoja: www.hippos.fi/nuoriso. Hakemuslomakkeita saatavilla Hippoksen sivuilta tai Seinäjoen raviradalta.

Heppakerho

Heppakerho kokoontuuu ponitallilla maanantaisin klo 18 toukokuun loppuun asti. Mukaan mahtuu myös uusia kerholaisia, ilmoittautuminen paikanpäällä. Kerho oli tarkoitettu 6-12 vuotiaille. Tervetuloa uudet ja vanhat kerholaiset!

Hinnasto 1.1.2017

Ajotunnit ja talutusratsastus

½ tuntia   13 €
1 tunti (45 min) 18 €
10-kortti: 10 x ½ tuntia 120 €
10 x 1 tunti 160 €
Valjastusopetus + ajo (1 h 15 min)  23 €
Valjastus ja maastoajo (1 ½ h) 23 €
Kurssit (ellei muuta ilmoiteta) 140 €
Heppakerho, lukukausi maksu 20 €

Tutustu poniravikoulun nettisivuihin: http://www.seinajoenponiravikoulu.com/ .

Ponikoulun kurssit:

AJON ALKEET 

- 5 kurssikertaa
- Kurssilla opetellaan tunnistamaan ponin varusteet sekä ponin valjastus ja ajaminen.
- Kurssilaisella on oma vaihtuva kurssiponi ja oma henkilökohtainen ohjaaja.
- Kurssin hinta : 140 €

PIRPANA-KURSSI

- 5 kurssikertaa
-Kurssi on tarkoitettu alle kouluikäisille. Kurssille tullaan vanhemman kanssa ja opetellaan yhdessä ponin hoitoa. Aikaisempaa hevoskokemusta ei vaadita.
- Kurssilla harjoitellaan riimun laittoa ja talutusta, opetellaan harjaamaan poni ja putsaamaan kaviot, kokeillaan valjastusta ja ajoa, satulointia ja ratsastusta, saadaan tietoa mitä poni syö ja kuinka sitä päivittäin hoidetaan.
- K
urssin hinta: 140 e

HOITOKURSSI

- 5 kurssikertaa
- kurssilla opetellaan harjausta, riimun laittoa sekä ponin taluttamista, saadaan tietoa mitä poni syö ja miten sitä lääkitään, kokeillaan ponin satulointia ja ratsastusta, sekä ponin valjastusta ja ajoa, käydään läpi ponin värit, merkit ja rakenne
- kurssin hinta 140 €

Tietoa poniraviurheilusta

Poniravien ja ponilähtöjen määrä on tänä vuonna kasvanut huomattavasti viime vuosiin verrattuna. Lähtömäärien kasvu on johtunut pääsääntöisesti poniravien määrän kasvusta. Uusia harrastajia on saatu hienosti mukaan poniraviurheiluun. Turvallisuusasioihin ponilähdöissä on kiinnitettävä aina erityistä huomiota ja näiden asioiden kertaaminen on jälleen ajankohtaista. Tänä vuonna on ajettu aiempaa enemmän myös montélähtöjä poneille.

Ponimonté

Montélähtöjä on ollut tarjolla sekä A- että B-kategorian poneille niin poniraveissa kuin niiden ulkopuolellakin. Kuluvana vuonna kärrylähdöissä sekä montéssa on tehty useampia Suomen ennätyksiä ja taso on noussut kovasti. Myös jockeytyyli on tullut jäädäkseen ponimontéen.

Montè lajina sopii monelle ponille, ovathan ponit usein monipuolisia ja niillä ajetaan sekä ratsastetaan. Monté on kuitenkin vaativa laji sekä ponille että ratsastajalle. Tästä syystä ohjastajien, omistajien, valmentajien ja poniharrastajien vanhempien tulee olla selvillä lajin erityispiirteistä. Ratsastajalta vaaditaan hyvää fyysistä kuntoa, tasapainoa ja hyvää perusratsastustaitoa. Ponilla pitää olla ehdottomasti ratsastettu paljon ja sen täytyy olla ravivarma sekä toimiva kaikissa tilanteissa.

Turvallisuus ja säännöt

Montélähdöissä on Ravikilpailusääntöjen mukaiset vaatimukset ratsastajalta ja nämä vaatimukset pitää huomioida jo ponia montéstarttiin ilmoittaessa. Samat vaatimukset ovat voimassa myös lämmittäessä ponia ratsain kilpailuaikana. Ponin varusteet on oltava turvalliset, ponille sopivat ja oikein kiinnitetyt niin kuin kärrylähdöissäkin. Ponimontéssa turvaliivin käyttö ja kärrylähdöissä potkuremmin käyttö on suositeltavaa.

Poni voi myös käyttäytyä eritavalla kärryistä ajettuna kuin montéssa. Kun ponilla on tarkoituksena ajaa montèa, on ohjastajan ja ponin syytä harjoitella yhdessä hyvissä ajoin ja useampaan kertaan ennen starttiin ilmoittamista. Jos ohjastaja ei tunne ponia entuudestaan, on kilpailutilanne väärä paikka lähteä tutustumaan poniin. Ponin kokeileminen kotona ei riitä valmistautumiseksi lajin aloittamiseen, vaan sillä pitää käydä myös raviradalla harjoittelemassa montéa. Sama pätee myös aloittelevan ponin kärrylähtöön valmistautuessa.

Viime aikoina ponilähdöissä on ilmennyt vaaratilanteita ja niiden välttämiseksi vetoamme, että ohjastajat ja heidän vanhempansa, vastuuvalmentajat sekä raviratojen toimihenkilöt kiinnittävät edellä mainittuihin asioihin vakavaa huomiota. Poniraviurheilun tarkoituksena on olla turvallinen ja kasvattava harrastus, jossa sijoituksen ei tulisi olla tärkeintä. Reilu yhteishenki tulee muistaa kilpailutilanteessakin ja näin kaikille jää kotiin viemisiksi reipas ja iloinen mieli.

Toivotamme turvallista poniraviurheilua kaikille nuorille ja innokkaille harrastajille.

Helena Hyvämäki Nina Malmberg-Salonen
nuorisovastaava / nuorisotoiminnan yhteyshenkilö

Suomen Hippos ry Suomen Montéohjastajat ry

Yhteystiedot

Seinäjoen poniravikoulu

Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry
Ravitie 9, 60120 Seinäjoki

Tiedustelut ja tuntivaraukset:
0400-932 397
ma-pe klo 12-15 (muina aikoina tekstiviestillä)

Nuorisovastaava:
Heli Myllykoski, 050-586 0813

Ponitallin hoitaja:
Elina Siik

Apuohjaajat:
Lakeuden ravinuoret
 

Email: seinajoenponiravikoulu@gmail.com

http://www.seinajoenponiravikoulu.com/

Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry
Ravitie 9
60120
Seinäjoki
06 428 9200
seinajoen.ravit@seinajoenravit.net