​Ratamaksu tulee käyttöön myös Seinäjoelle – harjoitusraveja tulossa jos korona suo

Maakuntaradoista viimeisimpien joukossa myös Seinäjoen Ravikeskus alkaa periä ratamaksua alueensa valmentajilta. Lähiaikoina Hepan listauksen mukaan valmennettavia hevosia hallussaan pitävät valmentajat saavat maksulaput, joilla tavoitellaan käyttäjiä osallistumaan rata-alueen hoidon ja jatkuvan parantamisen kustannuksiin. Säännöllinen lisäsatsaus on mm. pintamateriaalin lisääminen olosuhteiden ja ajankohdan mukaan.


– Rataa on Seinäjoella aina hoidettu kustannustehokkaasti olosuhteiden ja resurssien mukaan tinkimättömällä ammattitaidolla kelloon katsomatta. Periaatteessa aina on rata ajokunnossa ja maakunnastakin on voinut lähteä hiitille kelillä kuin kelillä luottaen, että täällä ainakin treenit onnistuvat. Rataolosuhteiden vaatimukset edellyttävät lisäksi koko ajan enemmän satsauksia myös materiaaleihin, halvinta ei voi käyttää. Talouden tiukentuessa koronan ja sen lieveilmiöiden johdosta joudumme nyt haastamaan alueen valmentajia ja omistajia mukaan, toteaa Seinäjoen toiminnanjohtaja Jyri Saranpää.


-Ratamaksun hinnoittelu menee siten, että 1-2 hevosta valmentavalle minimimaksu on 50 €/hevonen/vuosi ja kolmea tai useampaa hevosta valmentaville tallimaksuna 150 €/vuosi. Maksujen osalta voi kukin arvioida esimerkiksi käyttöaktiivisuuden mukaan, onko tarpeen tai kohtuullista suorittaa maksu useampaankin kertaan vuoden aikana. Varsinaista valvontaa, perintätoimia tai käyttökieltoja ei aseteta, uskomme että vapaaehtoisuuteen perustuva yhteiseen köyteen tarttuminen kannustaa osallistumaan.

Seinäjoella on suunniteltu harjoitusravikauden aloittamista jo maaliskuussa. Tarkoituksena on tarjota pitemmällä ajalla harjoitusmahdollisuuksia. Koronan rajoituksien raameja joudutaan kuitenkin seuraamaan, Seinäjoen harjoitusraveilla kun on perinteisesti ollut myös yleisötapahtuman luonne. Sarjat julkaistaan ja ilmoittautumiset hoidetaan Hepan kautta.