04.03.2019
Seinäjoki Race avaa ravien suurkilpailusesongin

Kotimaan kansainvälisen suurkilpailukauden lähtölaukauksen ampuu perinteisesti Seinäjoki Race. Lähtö juostaan Seinäjoen ravikeskuksessa lauantaina 13. huhtikuuta. Ravitapahtuma alkaa kello 13:30.

Seinäjoki Racen ykköspalkinto on muhkea 70 000 euroa. Kisa käydään 2100 metrin matkalla.

Kilpailuhistoria ulottuu vuoteen 1975. Aluksi kisa käytiin nimellä Seinäjoki-ajo. Vuonna 2008 lähdön ykköspalkintoa nostettiin huomattavasti. Kisasta tuli tämän myötä kansainvälisempi, mikä näkyy lähdön nimessäkin.

Viime vuosina ovat lakeuksilla juhlineet ulkomaalaishevoset. Edellisen kerran yleisö on päässyt tuulettamaan kotimaan valjakon voittoa vuonna 2010, kun Ladakh Jiel ja Ari Moilanen leikkasivat maalilinjan ensimmäisenä. Viime vuonna voiton vei ruotsalaisravuri Call Me Keeper kuskinaan Örjan Kihlström.

Seinäjoki Race on profiloitunut vuoden 2008 uudistuksen nuorten hevosten esiinmarssiksi. Tämä on ollut tietoinen päätös.

”Kun kilpailukalenteri on ruuhkainen, on kamppailu kansainvälisistä tähtihevosista armoton. Meidän resursseilla on hankala saada niitä kaikista suurimpia nimiä Seinäjoelle. Sen vuoksi satsaamme nouseviin nuoriin”, valaisee kilpailun promoottori Mikael Mattfolk.

Viime vuosina onkin Seinäjoelta alkanut monen silloin vielä tuntemattoman ravurin taival kohti kansainvälistä mainetta. Yksi näistä on toissavuotinen voittaja, italialainen Twister Bi.

Kilpailujärjestäjien hevoshankintatutka on pyörinyt lähestyvän kisan tiimoilta pitkin talvea. Alustavalla listalla on mielenkiintoisia nimiä.

”Italiasta ja Ruotsista on osoitettu kisaamme kohtaan kovaa kiinnostusta. Heikäläisten valmentajien kanssa on ollut jo hevosistakin puhetta, mutta niihin palataan tuonnempana. Suurkisajärjestäjän pitää elää päivä kerrallaan, kun hevosten kunto ja terveystilanne saattavat muuttua. Ravurit ovat kultakimpaleita taustavoimilleen, eikä niiden kohdalla oteta mitään turhia riskejä.”

Tänä vuonna on myös suuria toiveita suomalaismenestyksestä.

”Kotimaan hevosten osalta tilanne on parempi kuin aikoihin. Huippuhevosten taustavoimiin on oltu tiiviissä yhteydessä. Ensimmäisiä kutsuja aletaan esittää pikapuolin”, paljastaa Mattfolk.

Lisätietoa:

Seinäjoen ravikeskuksen toiminnanjohtaja

Jyri Saranpää (0500-56 7764/jyri.saranpaa@seinajoenravit.net)

Seinäjoki Race -lähdön promoottori

Mikael Mattfolk (050-501 3711/stallravas@gmail.com)

Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry
Ravitie 9
60120
Seinäjoki
06 428 9200
seinajoen.ravit@seinajoenravit.net