13.04.2018
Seinäjoki-Race uutisia

13.4.2018
Tietoa Seinäjoki Racen la 21.4. median palveluista

Varma kevään merkki on kansainväliset suurkilpailut!
Tänä vuonna varsinaist aakkreditointia ei tarvita - riittää ilmoitus, että tulee paikalle ja edustamansa median nimi. Toimittajille on varattu aitio ravintola
Pruunin yläkerrasta. Tarjolla on purtavaa ja palanpainiketta. Ilmottautumiset maanantaihin 16. huhtikuuta mennessä: seinajoen.ravit@seinajoenravit.net / 06-428
9200.

12.4.2018

Seinäjoki Raceen kutsuttujen hevosten esittelyjä

Peace of Mind

Italialainen Peace of Mind on esittänyt viime aikoina kovaa kuntoa. Tamma on voittanut viimeisestä kahdeksasta kilpailustaan kuusi, ja 9-vuotias Peace of Mind vaikuttaa olevan elämänsä kunnossa.

Vincennesin vuosien 2014-2016 talvimeetingiin osallistunut ja niissä hyvin pärjännyt tamma otti viime kauden lopulla kaksi arvokasta ykkössijaa. Peace of Mind oli ykkönen Gran Premio Duomossa ja Gran Premio Palio dei Communissa. Gran Premio Gaetano Trullinissa Peace of Mind oli toinen.

Aiempien vuosien suurin saavutus tuli 4-vuotiaana, kun tamma voitti Gran Premio Antonio Carenan.

Peace of Mindiä valmentaa ”Keltainen mies” Alessandro Gocciadoro, joka on noussut Italian treenareiden eturiviin. Hän piti viime kesänä tallia Ruotsissa, ja tänä vuonna suunnitelmissa on sama kuvio.

Peace of Mindiin tuo sinivalkoista väriä tamman hoitaja, suomalainen Anu Niskanen.

J.H.Mannerheim

Seinäjoki Racen nuoriso-osastoon kuuluva 5-vuotias J.H.Mannerheim ei lukeutunut vielä kolmevuotiaana ikäluokkansa ykköskaartiin. Ruuna starttasi ensimmäisellä kilpakaudellaan kuusi kertaa, eikä ottanut yhtään voittoa.

4-vuotiaana J.H.Mannerheim rynnisti ryminällä ikäistensä eturiviin. Ruuna selvisi Ruotsin Derbyn loppukilpaan karsintavoittajana. Finaalissa J.H.Mannerheim oli epäonninen, sillä ruuna karahti keulasta voittaneen Cyber Lanen kantaan kiinni. Lopputuloksena oli jaettu viides sija.

Myös tämän kauden avauksessa pussinsuu pysyi kireällä, eikä J.H.Mannerheim päässyt näyttämään iskukykyään.  

Kuten nimestä voi päätellä, J.H.Mannerheimilla on suomalaistaustaa. Ruunan kasvattaja on Suomesta aikoinaan Ruotsiin muuttanut Häggmanin perhe. Heidän yhtiö Gnosjö Personaluthyring omistaa hevosen. J.H.Mannerheim on Halmstadin menestysmiehen Johan Untersteinerin toinen edustaja Seinäjoki Racessa.

Jairo

Saksassa syntynyt voittokone on kilpaillut 39 kertaa ja ottanut 20 ykkössijaa. 7-vuotias ruuna on tehnyt määrätietoista nousua kohti huippua. Kolmevuotiaana Jairo kisasi vain kerran, mutta nelivuotiaana tahti alkoi tiivistyä: kauden 14 starttia toivat peräti yhdeksän täysosumaa.

Viime helmikuussa lohkesi Jairon tähänastisen uran arvokkain voitto, kun ruuna vei nimiinsä Solvallassa ajetun Hopeadivisioonafinaalin. Arvovoittoa seurasi debyytti Halmstadin Kultadivisioonassa. Jairo sai siinä vaativan juoksun ja taisteli sisukkaasti kolmanneksi.

Ensimmäistä kertaa Suomessa nähtävä Jairo on laajamittaista valmennustoimintaa Jägersrossa pyörittävän Joakim Lövgrenin tallin tähti. Ruunan omistaja on saksalainen Günter Herz.

T.Rex

8-vuotias T.Rex lukeutuu Seinäjoki Racen kovaan kotimaiseen kaartiin. Tanskassa syntynyt ruuna käynnisti huhtikuun alussa kolmannen kilpakautensa Tapio Mäki-Tulokkaan treenistä. Kaksikon yhteiset 42 starttia ovat tuoneet huimat 28 voittoa! 

T.Rex avasi Suomessa keväällä 2016 heti viiden voiton suoralla. Sen jälkeen ruuna oli toinen, ja takoi tämän jälkeen jälleen viiden ykkössijan putken.

T.Rexin meriittilistalta löytyvät niin Kulta- kuin Hopeadivisioonafinaalien voitot. 21. huhtikuuta edessä on ruunan debyytti kansainväliselle suurkilpailutasolle.

T.Rexin valmentaja on tammelalainen Tapio Mäki-Tulokas. Hevosen omistaa T.Rex Stable, jossa Mäki-Tulokas on itsekin mukana. Menestysvalmentaja on luonnehtinut T.Rexiä ”hänen elämänsä hevoseksi”.

Workout Wonder

Varsavuosina Yhdysvaltojen ikäluokkalähdöissä mukavasti menestynyt Workout Wonder debytoi Suomessa nelivuotiaana. Ori oli Eugen Pylvänäisen Muistoajossa toinen käyttämällä tavaramerkkiään, rakettimaista loppukiriä.

Nelivuotissesongin kohokohta oli Solvalla GP:n voitto.

Viime kaudella Workout Wonder vakiinnutti paikkansa Suomen huipulla, vaikka voittoja tuli vain yksi. Ykkönen lohkesi Prins Danielin lähdöstä ja toi kutsun Elitloppetiin. St Michelissä ”Stevie” oli toinen ja Solvallan Jubileumspokalenissa kolmas.

Tämä kausi alkoi epäonnisesti, mutta kevään edetessä rytmi on löytynyt. Viimeisimmässä startissaan ori kiskaisi hurjalla loppuvedolla Helsinki-ajon voittoon.

Vuodentakaisessa Seinäjoki Racessa Workout Wonder laukkasi loppukurviin kesken rajun nousun ja menetti kärkisijan. 

Oriin valmentaja on eläinlääkäri Jarno Kauhanen. Omistaja on Workout Club, jossa on mukana tunnettuja totopelaajia.

I'm Just a Sund

Ruotsissa syntynyt I'm Just a Sund nostatti jo varsakausinaan kotimaassaan lupauksia. Suurin saavutus oli Scarlet Knight -kolmevuotislähdön voitto Solvallassa.

Vauhdikas ruuna debytoi Suomessa loppukesästä 2017. Syksyn tullen I'm Just a Sund lähti suorastaan lentoon, sillä ruuna otti neljä näyttävää voittoa peräkkäin. Niiden joukossa oli Turussa ravattu viisivuotislähtö L. Fabritius Memorial, missä taakse jäivät Workout Wonder ja kumppanit.

Tämä kausi käynnistyi Vermossa vakuuttavalla kirivoitolla. Tuoreimmassa startissa I'm Just a Sund sai vaativan juoksun ja taipui viidenneksi.

I'm Just a Sundin valmentaja on kirkkonummelainen Kaisa Toivonen. Omistaja on lohjalainen Totochampions Stable, joka on yhtä kuin maineikas ravipelaaja Janne Mäenpää perheineen.

5.4.2018

Pastore Bob on kutsuttu Seinäjoki-Raceen

Viime vuoden lopulla Kari Lähdekorven osaomistukseen ja vuoden valmentajana Ruotsissa palkitun Johan Untersteinerin treeniin siirtynyt Pastore Bob aloitti uusista väreistä nelossijalla, mutta sitten alkoi tapahtua. Pastore Bob on nakutellut nyt kolme komeaa ja arvokasta voittoa peräkkäin. Varsinaisen myrskyvaroituksen ruuna antoi pääsiäisenä pistellessään Prins Carl Philipin pokaalissa mailin lukemiin 10,6. Voiton arvoa nostaa se, että Pastore Bob oli mukana huimassa 07-avauksessa.

Jo varsana ruuna oli kelpo menijä, vaikka suuret saavutukset väistivätkin. E3-finaalissa Pastore Bob oli neljäs.

1.4.2018

Next Direction Sai kutsun Seinäjoki-Raceen

Vain 5-vuotias Next Direction on tehnyt urallaan nousujohteista työtä. Ruuna selvisi 3-vuotiaana Kriteriumin finaaliin, mutta joutui jäämään siitä pois.

Vauhti kiihtyi 4-vuotiaana. Next Direction voitti keväällä Kuopio Stakesin ja oli Glenn Kosmos Memorialissa toinen. Kauden jälkipuoliskolla Timo Hulkkosen suojatti voitti Einari Vidgrénin Muistoajon ja Derby-karsinnan. Loppukisassa ruuna taisteli väkivahvasti kakkoseksi. Kautensa Next Direction päätti ylivoimaiseen Kasvattajakruunu-voittoon.

Viisivuotissesongin ensimmäinen ykkössija tuli Kaustisen pitkän matkan mittelöstä, missä voimistaan tunnettu ruuna käytti parhaita puoliaan ja jätti taakseen nimekkäät kilpakumppanit.

24.3.2018

Midnight Hour on kutsuttu Seinäjoki-Raceen

Ravigaalassa Vuoden lämminverisenä palkittu ”Pihtiputaan pikajuna” oli jo varsana menestyksekäs.  Ruuna sijoittui 3-vuotiaana Oulu Expressissä ja 4-vuotiaana Glenn Kosmos Memorialissa toiseksi. Nelivuotiskeväällä Midnight Hour kuitenkin loukkaantui. Edessä oli lähes kymmenen kuukauden tauko. Rakettimainen nousu maamme eliittiin alkoi syksyllä 2016, kun ruuna muutti Nurmosten treeniin.

Viime kausi oli viittä vaille täydellinen. Midnight Hour voitti Åby Stora Prisissä sekä ensimmäisen alkuerän että finaalin. Lisäksi ruuna oli ykkönen St Michelissä ja Joensuu-ajossa. Suur-Hollola-ajossa Midnight Hour jäi vaille kiritilaa ja sijoittui kuudenneksi.

Vuosi sitten Midnight Hour pääsi Seinäjoki Raceen mukaan yleisöäänestyksen perusteella. Ruuna täytti paikkansa ottelemalla kunniakkaasti viidenneksi.

Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry
Ravitie 9
60120
Seinäjoki
06 428 9200
seinajoen.ravit@seinajoenravit.net