02.04.2019
Vauhtihirmu Lexus Dream sai kutsun

Kotimaan kaarti sai sunnuntaina kovan vahvistuksen, kun Lexus Dreamin taustavoimille esitettiin kutsu Seinäjoki Raceen ja heidän vastauksensa oli myönteinen.

Viime kaudella Euroopan nopeimmaksi nelivuotiaaksi kehuttu Lexus Dream kilpailee maan kärkivalmentajiin kuuluvan Markku Niemisen treenissä. Ruunan osaomistaja ja kasvattaja on Toni Lasila. Toinen omistaja on Toni Rytkölä.

”Lexus Dreamin kauden avaus on ollut lupaava, huonot lähtöpaikat ovat vain kiusanneet. Seinäjoki Raceen otetaaneen kengät pois. Toivotaan eturivin paikkaa. Jos Lexus Dream juoksee keulassa, siitä ei hevillä tulla ohi”, luottaa valmentaja Markku Nieminen.

Ikäluokkansa kirkkaimpiin tähtiin lukeutunut Lexus Dream oli Suomen suurimmassa varsalähdössä Derbyssä toinen. Ruuna voitti nelivuotiaana Kasvattajakruunun ja oli kyseisessä kilpasarjassa kolmevuotiaana toinen. Ennätyksensä 10,0 Lexus Dream hurjasteli viime keväänä Ruotsin pääradalla Solvallassa sijoittuessaan Nelivuotiseliittissä kolmanneksi.

Lexus Dream kilpaili viimeksi lauantaina. Ruuna jäi Helsinki-ajossa kärkirintaman taakse vaille kiritilaa.

”Näytti siltä, kuin Lexus Dream olisi kiivennyt edellä menneen valjakon kärryille, niin paljon oli virtaa. Ruuna on hieno lisä kisaamme. Nuori ja nouseva nimi, josta kirjoitetaan tulevaisuudessa taatusti isoin kirjaimin”, luonnehtii Seinäjoen ravikeskuksen toiminnanjohtaja Jyri Saranpää.

Vilkas ravilauantai oli muuten Seinäjoki Race -järjestäjien vinkkelistä kaksijakoinen.

”Pari potentiaalista osallistujaa jätti kysymysmerkkejä ilmaan. Muutaman kohdalla näkemykset taas vahvistuivat. Tästä tämä rakentuu, ja lisää kutsuja on odotettavissa alkuviikosta”, paljastaa Saranpää.

Seinäjoki Racen kymmenestä paikasta seitsemän on nyt täytetty. Mukaan ovat lähdössä Italian Trendy OK, Ruotsin On Track Piraten, Pastore Bob ja Selmer I.H. sekä kotimaan Ranch Kelly, Chief Orlando ja Lexus Dream.

Seinäjoki Race juostaan Seinäjoen ravikeskuksessa lauantaina 13. huhtikuuta. Ravitapahtuma alkaa kello 13:30.

Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry
Ravitie 9
60120
Seinäjoki
06 428 9200
seinajoen.ravit@seinajoenravit.net