Ilkka-ajo 

Ilkka-ajon maksaneet 2018

Ilkka ajo on vuosittain järjestettävä ennakkomaksullinen kilpailu 3-4 -vuotiaille lämminverisille ja 4-5 -vuotiaille suomenhevosille. Kilpailun ensimmäinen maksuerä 1-vuotiaille lämminverisille ja 2-vuotiaille suomenhevosille on 30 euroa. Toinen erä on 40 euroa, kolmas erä on 45 euroa ja neljäs erä on 50 euroa. Maksuerät erääntyvät vuosittain 30.5

Mukaan pääsevät nykyisin Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry:n lisäksi Keski-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry:n ja Svenska Österbottens Hästavelsförbund rf:n alueella syntyneet varsat. Sekä lämminveristen että suomenhevosten kilpailussa on mukana kaksi ikäluokkaa. Edellä mainitut seikat tuovat Ilkka-/ Kasvattaja-ajoon uudenlaista laveutta ja laatua.

Ilkka-ajoihin on osallistumisoikeus  löytyy uutiset palkin Ilkka-ajo 2018 uutisesta.

Moni Ilkka- / Kasvattaja-ajon kunnialistan voittajista on ansainnut meriittejä myös siitoksessa, esimerkiksi heti jo ensimmäisen lämminveristen Kasvattaja-ajon vuonna 1979 voittanut, laihialaisen Hietasen perheen kotikasvatti, Golmin, on myöhempinä "mammavuosinaan" pyöräyttänyt maailmaan mm. neljä valiojuoksijatammaa, nopeimpana niistä 15,9a - ennätyksen ravannut Minnie Pride.

Joka vuosi sekä suomenhevosten että lämminveristen Kasvattaja-ajo on esitellyt yleisölle joukon mielenkiintoisia "tulevaisuuden tähtiä", joista monen ura on kantanut sittemmin rodun huippujen joukkoon asti. Raviurheilu on voiton riemua, unelmia ja odotuksia, pettymyksen kyyneleitä, elämyuksiä, upeita nuoria hevosia, vauhdin hurmaa, radalla ja radan varressa. Sitä kaikkea tarjoaa Ilkka-/ Kasvattaja- ajo tulevanakin syksynä.

Kasvattaja-ajon säännöt vuodesta 2014  PDF

Ilkka-/ Kasvattaja-ajon voittajat 

Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry
Ravitie 9
60120
Seinäjoki
06 428 9200
seinajoen.ravit@seinajoenravit.net