Ilkka-Pohjalainen ajo

Ilkka-Pohjalainen ajon karsinnat vuonna 2020 ajetaan lämminverisille Seinäjoella 24.9. ja Suomenhevosille Kaustisella 27.9.

Ilkka-Pohjalainen ajo on vuosittain järjestettävä ennakkomaksullinen kilpailu 4-5 -vuotiaille lämminverisille ja 5-6 -vuotiaille suomenhevosille. Kilpailun ensimmäinen maksuerä 1-vuotiaille lämminverisille ja 2-vuotiaille suomenhevosille on 30 euroa. Toinen erä on 40 euroa, kolmas erä on 50 euroa, neljäs ja viides erä ovat 70 euroa. Maksuerät erääntyvät vuosittain 28.2. 

Ilkka-ajon maksaneet 2021

Osallistumisoikeus on Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry:n, Keski-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry:n ja Svenska Österbottens Hästavelsförbund rf:n alueella syntyneillät varsoilla. Sekä lämminveristen että suomenhevosten kilpailussa on mukana kaksi ikäluokkaa. Edellä mainitut seikat tuovat Ilkka-Pohjalainen/ Kasvattaja-ajoon uudenlaista laveutta ja laatua. 

Ilkka-Pohjalainen ajon säännöt, voimassa 2019 alkaen

Joka vuosi sekä suomenhevosten että lämminveristen Kasvattaja-ajo on esitellyt yleisölle joukon mielenkiintoisia "tulevaisuuden tähtiä", joista monen ura on kantanut sittemmin rodun huippujen joukkoon asti. Raviurheilu on voiton riemua, unelmia ja odotuksia, pettymyksen kyyneleitä, elämyuksiä, upeita nuoria hevosia, vauhdin hurmaa, radalla ja radan varressa. Sitä kaikkea tarjoaa Ilkka-Pohjalainen/ Kasvattaja- ajo tulevanakin syksynä.

Moni Ilkka-Pohjalainen- / Kasvattaja-ajon kunnialistan voittajista on ansainnut meriittejä myös siitoksessa, esimerkiksi heti jo ensimmäisen lämminveristen Kasvattaja-ajon vuonna 1979 voittanut, laihialaisen Hietasen perheen kotikasvatti, Golmin, on myöhempinä "mammavuosinaan" pyöräyttänyt maailmaan mm. neljä valiojuoksijatammaa, nopeimpana niistä 15,9a - ennätyksen ravannut Minnie Pride.

Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry | Ravitie 9 | 60120 Seinäjoki | 06 428 9200 | seinajoen.ravit@seinajoenravit.net