Erikoiskilpailut

Murto-ajo

"Kesän puolivälissä kuitenkin rata oli sellaisessa kunnossa, että Murto saattoi ravata ennätysnumeroiksi 2.58,8... Kun Murron aika oli otettu Ajantiedon tarkistamilla kelloilla ja kaikki neljä näyttivät samaa aikaa, niin saattoi kuuluttaja tiedoittaa: - Tämä on historiallinen hetki. Suomalainen hevonen ensi kertaa kahdella kilometrillä rikkoi kolmosen. Ja sitten huudettiin eläköötä sekä heiteltiin niin hevosen omistajaa (Eino Koskinen, Helsinki) kuin sen ajajaakin (Kauko Eestilä) ilmaan. Tämä historiallinen hetki koettiin Seinäjoella 13.7.1929 illalla klo 20 maissa. Lainaus Heikki Pehkoranta: Harja hulmuten, Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry:n historia

Murron kokonaisaika 2.58,8/2000 m tekee kilometriaikana 1.29,4.


Murto-ajon voittajat 

Malja-ajo

Ryhmäajo 3-vuotiaille suomenhevosille, 1600 m.

Malja-ajon voittajat 

Pitäjänmestaruus-ravit

Seinäjoella on kilpailtu pitäjien kesken alueen "raviherruudesta" vuodesta 1979 vuoteen 2008.

Pitäjämestaruusravien voittajat

Kilpailu on ajettu ennalta määrätyissä sarjoissa, joihin on ollut osallistumisoikeus pitäjämestaruusjoukkueisiin ilmoitetuilla hevosilla. Joukkueet koostuivat entisen Vaasan lääniin pitäjistä. Hevosen kilpailuoikeuden ratkaisi hevosen omistajan kotipaikka. Sarjoihin ei otettu ulkopuolisia hevosia. 

Kunkin pitäjän joukkueeseen sai kuulua 2 hevosta molemmista roduista. Paremmuus laskettiin sijapistein siten, että voittaja sai 1 pisteen, toinen 2 pistettä jne. Hylkäys tai poisjäänti toivat joukkueelle 17 pistettä. Vain joukkueen kolmen parhaan hevosen sijapisteet laskettiin lopputuloksiin ja kilpailun voitti joukkue, jolla oli pienin pistemäärä kolmella hevosella. Pisteiden mennessä tasan ratkaisivat ensin ykkössijat, kakkossijat jne. Täysi joukkue voitti vajaan joukkueen tasapisteissä. 

Mestaruusajossa kilpailtiin Vaasa Oy:n lahjoittamasta kiertopalkinnosta, jonka voittajajoukkue sai vuodeksi haltuunsa. Voittajapatsaan oli valmistanut taiteilija Oiva Lohiluoma.


Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry | Ravitie 9 | 60120 Seinäjoki | 06 428 9200 | seinajoen.ravit@seinajoenravit.net