Seinäjoen Poniravikoulu

Seinäjoen Poniravikoulu on Suomen Hippos Ry:n hyväksymä poniravikoulu joka toimii Seinäen raviradan alaisuudessa ympärivuotisesti. Seinäjoen poniravikoulun osoite on Ravitie 9, 60120 Seinäjoki ja sähköpostiosoite on seinajoenponiravikoulu@gmail.com

Tiedustelut ja tuntivaraukset: puh. 0400-932 397 ma-pe klo: 12.00-15.00 (muina aikoina tekstiviestillä). 

Ponikoulu tarjoaa ajo- sekä ratsastustunteja sekä erilaisia kursseja. Ponikoululle voi tulla harjoittelemaan kärryillä ajoa tai ratsastamaan irtotunneille taluttajan avustaessa sekä vähän osaavammat oppilaat ilman taluttajaa. Tunnin jälkeen tuntilainen saa aina purkaa ponilta varusteet ja harjailla ponia ja pienempiä oppilaita avustetaan aina ponien hoidossa.

Ponikoululta voi tilata ponitalutusratsastusta ja -ajoa erilaisiin tapahtumiin. Kysy myös synttäreille ja esim. polttareille ajo-, hoito- ja talutusmahdollisuutta! Katso yhteyshenkilön tiedot "tapahtumat ja synttärit" -otsikon alta.

Hinnasto 2021

Ajotunnit sekä talutusratsastus:

30 minuuttia  14 €
45 minuuttia 19 €
70 minuuttia 25 €
10-kortti: 10 x 30 min 130 €
10 x 10 x 45 min 180 €
Kurssit (ellei muuta ilmoiteta) 140 €
Heppakerho, kausi maksu n. 9 x 30 €

Varaa ajo- ja talutustunti hyvissä ajoin. Painoraja ratsastuksessa on 50 kg.

Pakkasraja tuntien pitoon on -15C jolloin tunnit menevät peruutukseen. Myös ukkosmyrskyn tai muun poikkeuksellisen sään aikana emme pidä tunteja, vaan siirrämme ne toiseen ajankohtaan. Teethän peruutukset mahdollisimman ajoissa. Peruuttamattomista tunneista perimme normaalin maksun!

Vaatetus kelin mukaan, mutta ratsastaessa olisi hyvä olla kengät joissa on hieman korkoa ja housut hieman joustavaa materiaalia joissa hankaamattomat saumat. Kypärän voit lainata ponikoululta. Saavuthan paikalle vähintään 5 minuuttia ennen tunnin alkua, että pääsemme aloittamaan tunnin sovittuna aikana.

MUUTA HUOMIOITAVAA

Ponimme ovat raviponeja, joilla onnistuu myös ratsastuksen alkeiden opettelu. Pidemmälle edistyneiden ratsastajien kannattaa hakeutua ratsastuskouluihin, joissa ratsukoulutettujen ponien (hevosten) myötä taitojen kehittyminen on mahdollista.

Heinäkuussa poniravikoulu lomaillee eikä silloin ole tunteja! Ponit pääsevät ansaitulle laidunlomalle! Tunnit alkavat taas pyöriä normaalisti elokuusta alkaen!

Ponikoulun kurssit:

AJON ALKEET 

- 5 kurssikertaa
- Kurssilla opetellaan tunnistamaan ponin varusteet sekä ponin valjastus ja ajaminen.
- Kurssilaisella on oma vaihtuva kurssiponi ja oma henkilökohtainen ohjaaja.
- Kurssin hinta : 140 €

AJON JATKOKURSSI

Ajon jatkokurssi on tarkoitettu alkeiskurssin käyneille tai muuten jo ajokokemusta omaaville.

- 5 kurssikertaa
- kurssilla opiskellaan ponien kilpavarusteet, erikoisvarusteet, kilpakärryillä ajo sekä volttausharjoitukset, ravikilpailusäännöt
- Kurssin hinta 150 €

PIRPANA-KURSSI

- 5 kurssikertaa
-Kurssi on tarkoitettu alle kouluikäisille. Kurssille tullaan vanhemman kanssa ja opetellaan yhdessä ponin hoitoa. Aikaisempaa hevoskokemusta ei vaadita.
- Kurssilla harjoitellaan riimun laittoa ja talutusta, opetellaan harjaamaan poni ja putsaamaan kaviot, kokeillaan valjastusta ja ajoa, satulointia ja ratsastusta, saadaan tietoa mitä poni syö ja kuinka sitä päivittäin hoidetaan.
- Kurssin hinta: 140 e

HOITOKURSSI

- 5 kurssikertaa
- kurssilla opetellaan harjausta, riimun laittoa sekä ponin taluttamistasaadaan tietoa mitä poni syö ja miten sitä lääkitään, kokeillaan ponin satulointia ja ratsastusta, sekä ponin valjastusta ja ajoa, käydään läpi ponin värit, merkit ja rakenne
- kurssin hinta 140 €

Ponisynttärit, tapahtumat, polttarit ja jne.

Tiedustelut ja varaukset Heli Myllykoski 050-586 0813

Tallillemme on mahdollista tulla viettämään syntymäpäiviä! Kutsuvieraat ja tietenkin päivänsankari itse saavat ajella ja ratsastaa poneilla. Poneja voi myös hoitaa ja harjailla...Mahdollista on myös että tulemme ponien kanssa synttärisankarin kotipihaan, mikäli se tilanpuitteissa onnistuu.

Meiltä voi tilata myös tapahtumiin ponitalutusta. Myös esim. polttareiden kärryajelutukset onnistuvat

Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry | Ravitie 9 | 60120 Seinäjoki | 06 428 9200 | seinajoen.ravit@seinajoenravit.net