Seinäjoen Ravikeskus – Yksi Suomen suurimmista

Seinäjoen Ravikeskus on Etelä-Pohjanmaan suurin ja yksi Suomen aktiivisimmista ravikeskuksista. Se on myös monipuolinen, laadukas ja keskeinen harrastus- ja vapaa-ajanviettokeskus. Vahvaan raviohjelmaan kuuluvat mm. Seinäjoki Race, Lauantairavien -kierrokset, Kasvattajakruunun kilpailusarjat sekä Ilkka-ajo. Vuodessa on yli 30 laadukasta ravitapahtumaa.Seinäjoen Ravikeskus sekä Seinäjoen muut tapahtumat ja tapahtumanjärjestäjät löytyvät Visit Seinäjoki sivuilta

Ravitapahtumia ympäri vuoden

Seinäjoen Ravikeskus on Etelä-Pohjanmaan suurin ja yksi Suomen aktiivisimmista ravikeskuksista. Se on myös monipuolinen, laadukas ja keskeinen harrastus- ja vapaa-ajanviettokeskus. Vahvaan raviohjelmaan kuuluvat mm. kansainvälinen Seinäjoki-race, Kasvattajakruunun kilpailusarjat, sekä Ilkka-Pohjalainen kasvattaja-ajo. Vuodessa Seinäjoella järjestetään noin 30 erilaista ravitapahtumaa.

Seinäjoen ravien näkyvyys on erittäin laaja. Yleisöä ravitapahtumissamme käy vuosittain lähes 25 000 henkilöä ja hevosia kilpailee n. 4.000. Yleisömääriltään ja huomionarvoltaan olemme Etelä-Pohjanmaan urheilutapahtumista suurin säännöllisten tapahtumien järjestäjä.


Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto

Etelä-Pohjanmaan hevosjalostusliitto on perustettu vuonna 1923. Liitto on raviurheilun aluejärjestö, joka järjestää Seinäjoen raviradalla ravikilpailutoimintaa sekä avustaa jäsenseuroja ravikilpailujen järjestämisessä. Liitto hoitaa jalostustoimia, pitää yllä koulutus-, nuoriso- ja poniravitoimintaa, markkinoi ja viestii hevostalousasioita ja hallinnoi Seinäjoen ravikeskuksen kiinteistöjä ja alueita.

Liiton tehtävänä on koota hevoskasvatuksen, jalostuksen tai hevosurheilun edistämiseksi työskentelevät yhdistykset, osakeyhtiöt, osuuskunnat ja seurat liiton toiminta-alueella. Jäsenjärjestöjä liitolla on yhteensä 29, joissa hevosyhdistysten jäsenmäärä on 3215.

Liiton tehtävänä on luoda jäsenjärjestöille hyvät edellytykset hevostalouden menestykselle sekä hoitaa lakisääteisiä viranomaistehtäviä yhdessä Suomen Hippos ry:n kanssa. Tehtäviä ovat mm. hevosten rekisteröinti, oriin siitokseen käytön valvonta ja näyttelytoiminta. Lisäksi liitto järjestää mm. ajolupakursseja ja koulutusta alueen hevosenomistajille ja harrastajille sekä toimii neuvojana monissa hevostalouden asioissa. 

Myös www.hevosjalostusliitot.fi sivuilta saa lisää tietoa hevosjalostusliittojen toiminnasta.

Uutiset

 • 16.02.2021
  ​KEVÄÄN HARJOITUSRAVIT SEINÄJOELLA

  Tulevia harjoitusraveja:

  Ravipäivä ilmoittaminen päättyy, Hepan netti-ilmo käytössä
  la 27.3. klo 11 to 25.3. klo 9 mennessä
  la 10.4. klo 11 ke 7.4. klo 9 mennessä
  la 24.4. klo 11 to 22.4. klo 9 mennessä
  to 6.5. klo 18 ti 4.5. klo 9 mennessä

  Ilmoittaminen Heppaan (tai puh. 06-428 9200) EI JÄLKI-ILMOITTAUTUNEITA!
  Poisjääntien ilmoittaminen ravipäivänä puh. 040-183 5410.

  NOUDATA VOIMASSA OLEVIA KORONAOHJEITA!

  Harjoitusravien lähdöt ajetaan 2100 m:n matkalla tasoitusajona siten, että kunkin lähdön osalta ajo tapahtuu ohjevauhdilla tasaisesti ajaen loppuun saakka, paitsi sarja 7, jossa vapaavauhtinen viim. 500 m.

  Mikäli koronan tai rataolosuhteiden vuoksi harjoitusravit joudutaan peruuttamaan, siitä tiedotetaan: www.seinajoenravikeskus.fi

  Harjoitusravit kuuluvat ravikilpailujen vakuutusjärjestelmän piiriin. Osallistuvalta valjakolta vaaditaan:
  - pakollinen kilpailuvakuutus
  - ajajalla ajolupa tai rajoitettu ajo-oikeus ja voimassa oleva kilpailulisenssi
  - hevoselta sääntöjen 19 §:n määrittelemät kilpailukriteerit
  - hevosella ja ohjastajalla tulee olla kilpailuvarustus (pl. ajoasun värivaatimukset)

  sarja 1 ohjeellinen vauhti 2.00
  sarja 2 ohjeellinen vauhti 1.50
  sarja 3 ohjeellinen vauhti 1.45
  sarja 4 ohjeellinen vauhti 1.40
  sarja 5 ohjeellinen vauhti 1.35
  sarja 6 ohjeellinen vauhti 1.30
  sarja 7 ohjeellinen vauhti 1.25, vapaavauhtinen viim. 500 m
  sarja 8 Ponilähtö, yhdistetty, matka 1100 m

  Osallistumismaksu 10 €.
  Liiton toimisto ei ole harjoitusravien aikana avoinna.

  HUOM! Mikäli ohjeellista vauhtia ei noudateta, voidaan ohjastajalle määrätä kilpailukielto harjoitusraveihin!!

  Lue lisää
 • 16.02.2021
  ​Ratamaksu tulee käyttöön myös Seinäjoelle – harjoitusraveja tulossa jos korona suo

  Maakuntaradoista viimeisimpien joukossa myös Seinäjoen Ravikeskus alkaa periä ratamaksua alueensa valmentajilta. Lähiaikoina Hepan listauksen mukaan valmennettavia hevosia hallussaan pitävät valmentajat saavat maksulaput, joilla tavoitellaan käyttäjiä osallistumaan rata-alueen hoidon ja jatkuvan parantamisen kustannuksiin. Säännöllinen lisäsatsaus on mm. pintamateriaalin lisääminen olosuhteiden ja ajankohdan mukaan.


  – Rataa on Seinäjoella aina hoidettu kustannustehokkaasti olosuhteiden ja resurssien mukaan tinkimättömällä ammattitaidolla kelloon katsomatta. Periaatteessa aina on rata ajokunnossa ja maakunnastakin on voinut lähteä hiitille kelillä kuin kelillä luottaen, että täällä ainakin treenit onnistuvat. Rataolosuhteiden vaatimukset edellyttävät lisäksi koko ajan enemmän satsauksia myös materiaaleihin, halvinta ei voi käyttää. Talouden tiukentuessa koronan ja sen lieveilmiöiden johdosta joudumme nyt haastamaan alueen valmentajia ja omistajia mukaan, toteaa Seinäjoen toiminnanjohtaja Jyri Saranpää.


  -Ratamaksun hinnoittelu menee siten, että 1-2 hevosta valmentavalle minimimaksu on 50 €/hevonen/vuosi ja kolmea tai useampaa hevosta valmentaville tallimaksuna 150 €/vuosi. Maksujen osalta voi kukin arvioida esimerkiksi käyttöaktiivisuuden mukaan, onko tarpeen tai kohtuullista suorittaa maksu useampaankin kertaan vuoden aikana. Varsinaista valvontaa, perintätoimia tai käyttökieltoja ei aseteta, uskomme että vapaaehtoisuuteen perustuva yhteiseen köyteen tarttuminen kannustaa osallistumaan.

  Seinäjoella on suunniteltu harjoitusravikauden aloittamista jo maaliskuussa. Tarkoituksena on tarjota pitemmällä ajalla harjoitusmahdollisuuksia. Koronan rajoituksien raameja joudutaan kuitenkin seuraamaan, Seinäjoen harjoitusraveilla kun on perinteisesti ollut myös yleisötapahtuman luonne. Sarjat julkaistaan ja ilmoittautumiset hoidetaan Hepan kautta.

  Lue lisää
 • 25.01.2021
  Raviponien mittauspäivä Seinäjoella 22.2.2021

  Etelä-Pohjanmaan HJL ry ja eläinlääkäri Mari Vettenranta järjestävät raviponien mittauspäivän Seinäjoen raviradalla, raviradan tallialueen MVET hevosklinikalla 22.2.2021 alkaen klo 18. 


  3-vuotiaat ponit voidaan sääntöjen mukaan mitata vasta toukokuussa, joten 3-vuotiaat eivät voi tähän mittausiltaan tulla. Muita hevosklinikan toimenpiteitä ei voi mittausiltana yhdistää käyntiin.


  llmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen seinajoenponiravikoulu@gmail.com tai tekstiviestillä 040 932 397. Ilmoittautumiseen tarvitaan ponin nimi ja rekisterinumero, ponin omistajan nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.


  Mittauksen hinta 30 euroa/poni, maksetaan mittauksen yhteydessä E-P:n HJL:n ravinuorille.

  Viimeinen ilmoittautumispäivä 12.2.2021

  Lue lisää
 • 04.12.2020
  ​ROPERTTO MYYDÄÄN NETTIHUUTOKAUPALLA  Talli Farmareista Kunkkareihin päättyy vuoden lopussa ja sen kimppahevonen Ropertto huutokaupataan. Koronaepidemian kiihdyttyä suunnitelmat huutokaupata Roope Seinäjoen tämän iltaisissa raveissa livenä kariutuivat ja näin kimpan edustajisto päätyi järjestämään kauppatilaisuuden tutulla sivustolla auction.hevoshuutokaupat.fi. Samalla sivustolla tullaan käymään myös pääosa Raviliigan-hevosten myynnistä.

  Huutokauppa ajoittuu joulunpyhiin, päättyen maanantaina 28.12. klo 20 Seinäjoella ravattavien Magic Monday -ravien aikana. Ropertton huutokauppailmoitus ja siihen liittyvät myyntitiedot julkaistaan huutokauppasivustolla myöhemmin. Kimpan sääntöjen mukaisesti Ropertto-kimppa purkautuu huutokaupan jälkeen vuodenvaihteessa. Kaikki hevosen tilillä olevat varat vuodenvaihteeseen saakka kertyneiden kulujen jälkeen, mukaan lukien kauppahinta, jaetaan osakkaiden kesken osuuksien suhteessa. 

  Lue lisää
 • 18.11.2020
  ​C ajolupakurssi 2021, uudet päivämäärät

  Ilmoittautumiset Hippoksen lomakkeella maanantaihin 4.1 mennessä osoitteeseen susanna.hakkarainen@seinajoenravit.net tai palauttamalla lomake Seinäjoen ravikeskuksen toimistolle, osoite Ravitie 9, 60120 Seinäjoki


  Lisätietoa kurssista ja ilmoittautumislomake


  Hinnat: Pääsykoe 60 €, Kurssi 285 €, Ajolupa 48 €


  Aikataulu:

  La 9.1 klo 9 - 16 Korttikurssin pääsykoe + teoria 1 + volttaus 1
  La 10.1 klo 9 - 16 Korttikurssin volttaus 2 + teoria 2 + volttaus 3
  La 16.1 klo 9 - 16 Korttikurssin volttaus 4 + teoria 3 ja 4
  (Pe 22.1 klo 18 alkaen Varapäivä järjestetään jos osaamistaso sitä vaatii)
  La 23.1 klo 9 alkaen Loppukoe alkaa teoriakokeella, jonka jälkeen käytännönkoe


  Kouluttajina toimivat Tuire Hangasmaa ja Jari Saloniemi

  Lue lisää