Ravitapahtumia ympäri vuoden

Täältä löydät tarvittavat tiedot Seinäjoen Ravikeskuksen ja Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry:n toiminnasta.

Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry
Ravitie 9, 60120 SEINÄJOKI

Toimisto: ma - to klo 9.00 - 15.00 (ravipäivinä klo 8.00 lähtien)
puh. 06-428 9200
 

Seinäjoen Ravikeskus on Etelä-Pohjanmaan suurin ja yksi Suomen aktiivisimmista ravikeskuksista. Se on myös monipuolinen, laadukas ja keskeinen harrastus- ja vapaa-ajanviettokeskus. Vahvaan raviohjelmaan kuuluvat mm. T76-kierrokset, kansainvälinen Seinäjoki-race, Kasvattajakruunun kilpailusarjat, Suomi - Ruotsi ohjastajamaaottelu sekä Ilkka-kasvattaja-ajo ja pitäjämestaruuskilpailut. Vuodessa meillä on reilut 30 erilaista ravitapahtumaa.

Seinäjoen ravien näkyvyys on erittäin laaja. Yleisöä ravitapahtumissamme käy vuosittain lähes 40.000 henkilöä ja hevosia kilpailee n. 4.500. Yleisömääriltään ja huomionarvoltaan olemme Etelä-Pohjanmaan urheilutapahtumista suurin säännöllisten tapahtumien järjestäjä.

Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto

Etelä-Pohjanmaan hevosjalostusliitto on perustettu vuonna 1923. Liitto on raviurheilun aluejärjestö, joka järjestää Seinäjoen raviradalla ravikilpailutoimintaa sekä avustaa jäsenseuroja ravikilpailujen järjestämisessä. Liitto hoitaa jalostustoimia, pitää yllä koulutus-, nuoriso- ja poniravitoimintaa, markkinoi ja viestii hevostalousasioita ja hallinnoi Seinäjoen ravikeskuksen kiinteistöjä ja alueita.

Liiton tehtävänä on koota hevoskasvatuksen, jalostuksen tai hevosurheilun edistämiseksi työskentelevät yhdistykset, osakeyhtiöt, osuuskunnat ja seurat liiton toiminta-alueella. Jäsenjärjestöjä liitolla on yhteensä 29, joissa hevosyhdistysten jäsenmäärä on 3215.

Liiton tehtävänä on luoda jäsenjärjestöille hyvät edellytykset hevostalouden menestykselle sekä hoitaa lakisääteisiä viranomaistehtäviä yhdessä Suomen Hippos ry:n kanssa. Tehtäviä ovat mm. hevosten rekisteröinti, oriin siitokseen käytön valvonta ja näyttelytoiminta. Lisäksi liitto järjestää mm. ajolupakursseja ja koulutusta alueen hevosenomistajille ja harrastajille sekä toimii neuvojana monissa hevostalouden asioissa.

Myös www.hevosjalostusliitot.fi  sivuilta saa lisää tietoa hevosjalostusliittojen toiminnasta.

Uutiset

 • 12.03.2020
  PONIAJOLUPAKURSSI Seinäjoella

  Kurssi alkaa pääsykokeella ma 18.5. klo 18.00.

  Hakemukset palautettava viimeistään pe 8.5. osoitteella: Etelä-Pohjanmaan Hjl, Ravitie 9, 60120 Seinäjoki. Lisätietoja: www.hippos.fi/nuoriso

  Hakemuskaavakkeita on saatavissa www.hippos.fi tai Seinäjoen raviradan toimistolta.

  Tervetuloa!

  Etelä-Pohjanmaan Hjl ry

  Lue lisää
 • 03.03.2020
  Naisten Ravit perjantaina 6.3. klo 18

  Lähestyvän naistenpäivän kunniaksi Seinäjoen ravikeskuksessa vietetään perjantaina viihtyisää Naisten iltaa. Nähtävää ja tehtävää piisaa jokaiselle, ikään ja sukupuoleen katsomatta.

  Ravintola Pruunissa nautitaan Texmex-teemaisen noutopöydän herkuista. Myös Ravintola Troikka avaa remontin jälkeen ovensa. Varaa pöytäpaikkasi ravintoloihin jo ennakkoon numerosta: 06-428 9200.

  Naisten illan ohjelmassa on muotinäytös, ohjastajavierailuja, arvontoja ja paljon muuta mielenkiintoista.

  Radalla nähdään Pohjanmaan parhaat ohjastajat ja huippuravurit. Meno alkaa kello 17:40 starttaavalla ponilähdöllä. Suuremmat hevosvoimat jyräävät radalle kello 18.

  Illan ykkössarjassa kotiradan voimahahmon Reima Kuislan vauhdikas kolmikko Everest de Ginai – President Lindy – Stay Alert saa vastaansa voittovireisen voimanpesän Still Loving Youn, Teuvan tykin Excalibur Itin ja takaisin kultakantaan janoavan Grainfield Acen.

  Jo illan koelähdössä nähdään Kuislan menestysnimi, kun Big Sky Hurricane palaa baanalle välivuoden jälkeen.

  Yksi Naisten illan tähdistä on Seinäjoen lämminveriliigan hallitseva mestari, maanmainio Troopers. Viimevuotisen valmentajaliigan voittajan Jouko Paavolan suojatin vireen pistävät puntariin kautensa avaava T75-menestyjä Anni Sue ja kuntoutuva Black Maya.

  Perheen pienimpiä palvelee valvottu leikkipaikka Muksula. Sieltä löytyy pallomeri, monipuolinen lelutarjonta, askartelupiste ja lukunurkkaus.

  Vauhtia kaupungin sydämessä – tervetuloa!

  Liput:
  Aikuiset 7 euroa
  Alle 16-vuotiaat ilmaiseksi
  Autokatsomo 2 euroa
  Meille käyvät sisäänpääsymaksuna yleisimmät kulttuurisetelit

  Lue lisää
 • 12.02.2020
  Magic Monday Seinäjoella ma 17.2. klo 18

  Raviviikollesi antaa lentävän lähdön Seinäjoen Magic Monday – ja Haalariravit! Tapahtuma alkaa maanantaina kello 18.

  Opiskelijakunta SAMO ja Seinäjoen Ravikeskus ovat yhdistäneet jälleen voimansa jo perinteeksi muodostuneiden Haalariravien merkeissä. Raveihin on SAMO:n jäsenillä ilmainen sisäänpääsy.

  Paikan päällä tarjolla on opiskelijahintaista ruokaa ja juomaa. Lisäksi tarjolla on laji- ja toto-opastusta sekä muuta mukavaa oheisohjelmaa. Kaksi arvonnassa onnenpotkun saanutta pääsee kokeilemaan lähtöauton kyytiä. Ohjelmassa on myös opastettu tallikierros.

  Sadalle ensimmäiselle jaetaan mahtava haalarimerkki! 

  Raveihin on ilmainen bussikuljetus. Kyyti starttaa Frami F:n edestä kello 17:30. Paluu samaan paikkaan ravien jälkeen noin kello 20:30.

  Seinäjoen ravien ensimmäinen lähtö starttaa kello 18:15. Ravien kaikki lähdöt saksataan Seinäjoen ratapari Vermon kanssa. Näin tiedossa on tiivis ja otteessaan pitävä ravitapahtuma. Radallakin nähtävä ja kuultava TotoTV:n Magic Monday -studio alkaa kello 18.

  Toto65-peli käynnistyy Seinäjoen neljännestä lähdöstä, joka starttaa kello 19:35.

  Katsomossa tapahtumien keskipisteenä toimii ravintola Pruuni. Tarjolla on mutkatonta ja maukasta murkinaa edulliseen hintaan. Tiedustele omaa pöytäpaikkaasi jo ennakkoon numerosta: 06-428 9200. Ruoat ovat pääsääntöisesti gluteenittomia ja laktoosittomia.

  Suomenhevosten kovin koitos käydään jo alkuraveista. Yhteen iskevät Seinäjoen hallitseva suomenhevosliigan mestari Hipatsu, voittokone Vilju ja tauolta tuleva huipputamma Lakan Leija.

  Ennen Toto65-pelin alkua ihaillaan seitsemän kertaa putkeen voittaneen Asterisquen menoa. Lahjakkuuden rattaille palaa toipilaslomansa päättävä Mauri Jaara.

  Tasokkaiden Toto65-kohteiden taistelujapareja ovat voittoputkea rakenteleva Boss Birdland ja kotiradan kyvykäs Pin It Tof, jatkuvasti kärjessä keikkuva New Life Wheels ja viime maanantaina voittonsa maalisuoralla laukannut Diablo Sisu sekä Reima Kuislan treenistä avaava siniverinen amerikkalainen Federal Hill ja Pohjanmaalla debytoiva voimanpesä Masterstroke Aria.

  Vauhtia kaupungin sydämessä – tervetuloa!

  Lue lisää
 • 05.02.2020
  Burgerbuffa -ravit pe 7.2. klo 18

  Viikonloppu saa lennokkaan lähdön Seinäjoen perjantairaveilla! Kilpaa aletaan ajaa kello 18 – koelähtö starttaa jo 17:30.

  Vauhdikkaiden lähtöjen ohessa vietetään burgeriperjantaita. Kokoa Ravintola Pruunin burgeribuffetin herkullisista ja runsaista vaihtoehdoista itsellesi maistuva kokonaisuus ja nauti! Burgeribuffetin antimet maksavat 16 euroa. Ravintola täyttyy nopeasti, joten varaa pöytäpaikkasi jo ennakkoon numerosta: 06-428 9200.

  Lisäksi Ravintola Pruunissa on tarjolla Hot Wings -annoksia ja talon leike.

  Ravintola Troikka on remontin vuoksi suljettu.

  Radalla parasta vauhtia pidetään lämminveristen ykkössarjassa, joka ajetaan mielenkiintoisella 2600 metrin matkalla. Taija Mäki-Mustapään valmennuksesta vahvaa nousua tekevä Still Loving You saa tiukan haasteen kotiradan kaksikolta The Swede – Stay Alert sekä paalulta pakoon pyrkivältä Surprise Leaderilta.

  Kakkossarjassa riittää tasoa. Seinäjoen valmentajaliigan hallitseva mestari Jouko Paavola tuo laatutallistaan starttiin tauolta tulevan Feeling Dreamin. Liki puolet uransa kisoistaan voittaneen oriin vireen pistävät puntariin Antti Ala-Rantalalta avaava saksalaisruuna Leopardi, voitokas ruotsalainen Vinci Power, menestysnimet Trouble Leader ja Nemea Facade sekä Seinäjoen kestomenestyjä Cheri Sane.

  Illan erikoisuus on kylmäveristen Winter Monté Meeting. Lähdössä vallitsee tammavalta, kun suosikin paineet tasaavat keskenään  raviratsastuksen Pohjoismaiden mestari Komento, kaksinkertainen kuningatarkisakävijä Vilma Lyydia ja huippukuntoinen Erika Kultamaa. 

  Kuskipuolella Pohjanmaan parhaimmistoa saapuvat kirittämään valtakunnan viimevuotisen ohjastajaliigan kärkipari Santtu Raitala – Hannu Torvinen.

  Perheen pienimpiä palvelee valvottu leikkipaikka Muksula. Sieltä löytyy pallomeri, monipuolinen lelutarjonta, askartelupiste ja lukunurkkaus.

  Vauhtia kaupungin sydämessä – tervetuloa!

  Lue lisää

Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry | Ravitie 9 | 60120 Seinäjoki | 06 428 9200 | seinajoen.ravit@seinajoenravit.net