Ravitapahtumia ympäri vuoden

Täältä löydät tarvittavat tiedot Seinäjoen Ravikeskuksen ja Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry:n toiminnasta.

Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry
Ravitie 9, 60120 SEINÄJOKI

Toimisto: ma - to klo 9.00 - 15.00 (ravipäivinä klo 8.00 lähtien)
puh. 06-428 9200
 

Seinäjoen Ravikeskus on Etelä-Pohjanmaan suurin ja yksi Suomen aktiivisimmista ravikeskuksista. Se on myös monipuolinen, laadukas ja keskeinen harrastus- ja vapaa-ajanviettokeskus. Vahvaan raviohjelmaan kuuluvat mm. T76-kierrokset, kansainvälinen Seinäjoki-race, Kasvattajakruunun kilpailusarjat, Suomi - Ruotsi ohjastajamaaottelu sekä Ilkka-kasvattaja-ajo ja pitäjämestaruuskilpailut. Vuodessa meillä on reilut 30 erilaista ravitapahtumaa.

Seinäjoen ravien näkyvyys on erittäin laaja. Yleisöä ravitapahtumissamme käy vuosittain lähes 40.000 henkilöä ja hevosia kilpailee n. 4.500. Yleisömääriltään ja huomionarvoltaan olemme Etelä-Pohjanmaan urheilutapahtumista suurin säännöllisten tapahtumien järjestäjä.

Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto

Etelä-Pohjanmaan hevosjalostusliitto on perustettu vuonna 1923. Liitto on raviurheilun aluejärjestö, joka järjestää Seinäjoen raviradalla ravikilpailutoimintaa sekä avustaa jäsenseuroja ravikilpailujen järjestämisessä. Liitto hoitaa jalostustoimia, pitää yllä koulutus-, nuoriso- ja poniravitoimintaa, markkinoi ja viestii hevostalousasioita ja hallinnoi Seinäjoen ravikeskuksen kiinteistöjä ja alueita.

Liiton tehtävänä on koota hevoskasvatuksen, jalostuksen tai hevosurheilun edistämiseksi työskentelevät yhdistykset, osakeyhtiöt, osuuskunnat ja seurat liiton toiminta-alueella. Jäsenjärjestöjä liitolla on yhteensä 29, joissa hevosyhdistysten jäsenmäärä on 3215.

Liiton tehtävänä on luoda jäsenjärjestöille hyvät edellytykset hevostalouden menestykselle sekä hoitaa lakisääteisiä viranomaistehtäviä yhdessä Suomen Hippos ry:n kanssa. Tehtäviä ovat mm. hevosten rekisteröinti, oriin siitokseen käytön valvonta ja näyttelytoiminta. Lisäksi liitto järjestää mm. ajolupakursseja ja koulutusta alueen hevosenomistajille ja harrastajille sekä toimii neuvojana monissa hevostalouden asioissa.

Myös www.hevosjalostusliitot.fi  sivuilta saa lisää tietoa hevosjalostusliittojen toiminnasta.

Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry
Ravitie 9
60120
Seinäjoki
06 428 9200
seinajoen.ravit@seinajoenravit.net