Radan hoito

Seinäjoen Ravikeskuksen rata on lähes päivittäisessä käytössä. Tämän takia radan hoito ja alueen pitäminen valjakoille ajokykyisenä on tärkeää keskukselle.Seinäjoen Ravikeskuksen rata valmennus-, harjoitus- ja kilpailukäytössä

Seinäjoen Ravikeskuksen varsinaisessa käytössä oleva alue on yhteensä 16 hehtaaria. Tämän lisäksi Ravikeskuksen välittömässä läheisyydessä on n. 10 kilometrin verran tiestöä, joilla voi hevosia liikutella. Näihin alueisiin Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliitolla ei ole minkäänlaista sopimusta niiden käytöstä, mutta maanomistajien suostumuksella hevosväki on niitä voinut käyttää.

Hevosten valmentaminen ja harjoittaminen Ravikeskuksen alueella on käyttäjille ilmaista. Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry pyrkii puolestaan olemassa olevien resurssien rajoissa tarjoamaan olosuhteet mahdollisimman hyvässä kunnossa käyttäjille seuraavan linjauksen mukaisesti

1. Ravikilpailut

- Ravit ovat toiminnan perustuote ja kilpailuihin panostetaan selvästi eniten siten, että viikoittainen toiminta lähtee siitä, että kavioura on nimenomaan raveissa parhaassa mahdollisessa kunnossa.

2. Hiittipäivät

- Seinäjoen Ravikeskuksen hiittipäivät ovat tiistai, torstai ja lauantai. Näinä päivinä rata pyritään pitämään mahdollisimman hyvänä hiittitarkoitusta varten. Rataa hoidetaan siten, että se on aamulla klo 9.00 mennessä huollettu. Seuraava huoltotauko pidetään klo 12 - 13 välisenä aikana. Poikkeuksena ovat ravipäivät tai sääolosuhteet, jolloin huoltotoimenpiteitä voidaan tehdä muinakin aikoina.
- Radan loppusuoran pituus 200m, kaarresäteet: etukaarre 85m ja takakaarre 100m
Rata valaistuna harjoitusajoa varten tiistaisin ja torstaisin klo 17.00 - 19.00 (tallialueella klo 19.30) saakka.
Muut päivät
Muina päivinä rata hoidetaan olosuhteisiin nähden niin, että se on joka päivä ajettavassa kunnossa. Hiittipäivinä käytössä uusi pesuhalli. Pesuhalli on maksullinen ja maksu tapahtuu puhelimen avulla.

3. Muu alue

Tallialueella on hevosten valjastuksia varten tarjolla 89 kpl valjastuskatoksia. Näistä 13 on karsinallista. Kaikkien käyttäjien toivotaan pudistavan katokset ja mahdolliset muut roskat käytön jälkeen. Lantaloita alueella on kaksi sekä yksi lava hevosten lantaa varten. Myös roskakoreja löytyy alueelta runsaasti.
Omia ratatalleja Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry ei omista, mutta radan ilmaisella harjoituskäytöllä liitto pyrkii tarjoamaan mahdollisimman hyvät harjoitusolosuhteet maakunnan hevosväelle.

4. Pesuhalli

Uuden pesuhallin toimintaohjeet:Pesupaikka on maksullinen ja maksu tapahtuu puhelimen avulla. Soita numeroon 0600 392 255 (2,98 € + pvm/mpm )
Hintatietojen jälkeen paina puhelimesi näppäinta 1 avataksesi oven.
Sulje puhelu vasta oven avauduttua, jos ovi ei aukea paina näppäintä 1 uudelleen.
Pesuaikaa hevosta kohti on 7 minuuttia.
Pesuhalli on avoinna joka päivä klo 8.00 - 21.00
Pesupaikka on ravien aikana ilmainen ja ovi aukeaa seinässä olevasta painikkeesta.
Vanha pesupaikka on suljettu käytöltä.
Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry

Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry | Ravitie 9 | 60120 Seinäjoki | 06 428 9200 | seinajoen.ravit@seinajoenravit.net