Seinäjoen Ravikeskus valmennus- ja harjoituskäytössä

Seinäjoen Ravikeskuksen varsinaisessa käytössä oleva alue on yhteensä 16 hehtaaria. Tämän lisäksi Ravikeskuksen välittömässä läheisyydessä on n. 10 kilometrin verran tiestöä, joilla on mahdollista liikutella hevosia maanomistajien suostumuksella. 

Ravirata on pituudeltaan 1000 m, josta radan loppusuoran pituus on 200 m, etukaarteen säde on 85 m ja takakaarteen säde on 100 m. 

Hevosten valmentaminen ja harjoittaminen Ravikeskuksen alueella on käyttäjille ilmaista. Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry pyrkii puolestaan olemassa olevien resurssien rajoissa tarjoamaan olosuhteet mahdollisimman hyvässä kunnossa käyttäjille seuraavan linjauksen mukaisesti.

Radan käyttömaksu

Seinäjoen ravikeskus tarjoaa puitteet ravikilpailuihin sekä valmennuskäyttöön. Vuodesta 2021 lähtien Seinäjoen Ravikeskus alkaa periä ratamaksua alueensa valmentajilta. Heppa järjestelmän mukaisesti alueen valmentajat saavat maksulaput, joilla tavoitellaan käyttäjiä osallistumaan rata-alueen hoidon ja jatkuvan parantamisen kustannuksiin. Radan käyttömaksun avulla alueen hevosihmiset voivat varmistaa palvelun jatkumisen.

Maksut vuonna 2021 ovat (alv 0 %):1-2 valmennettavaa hevosta 50 e/hevonen ja 3 tai usempia valmennettavaa hevosta 150 e/valmentaja.

Radan hoito ravipäivisin

Ravit ovat toiminnan perustuote ja kilpailuihin panostetaan selvästi eniten. Viikoittainen toiminta lähtee siitä, että kavioura on ravipäivisin parhaassa mahdollisessa kunnossa. Pesupaikka on ravien aikana maksuton ja ovi aukeaa seinässä olevasta painikkeesta.

Hiittipäivät

Seinäjoen Ravikeskuksen viralliset hiittipäivät ovat tiistai, torstai ja lauantai. Näinä päivinä rataa kunnostetaan tavanomaista enemmän. Rata on valaistuna harjoitusajoa varten tiistaisin ja torstaisin klo 17-19. Tallialue ja D-katos ovat valaistuna tiistaisin ja torstaisin klo 19.30 asti. Pesuhalli on maksullinen ja maksu tapahtuu puhelimen avulla.

Tallialue

Tallialueella on 109 kpl valjastuskatoksia. Näistä 33 on karsinallista. Kaikkien käyttäjien toivotaan pudistavan katokset ja mahdolliset muut roskat käytön jälkeen. Lantaloita alueella on kaksi sekä yksi lava hevosten lantaa varten. Myös roskakoreja löytyy alueelta runsaasti. 

Pesuhalli

Pesuhalli on ravien aikaan maksuton , muutoin maksullinen. Maksu tapahtuu puhelimen avulla. Soita numeroon 0600 392 255 (2,98 € + pvm/mpm) Hintatietojen jälkeen paina puhelimesi näppäinta 1 avataksesi oven  jonka jälkeen ovi aukeaa seinässä olevasta painikkeesta. Jos ovi ei aukea paina näppäintä 1 uudelleen. Kun ovi on avautunut, sulje puhelu. Pesuaikaa hevosta kohti on 7 minuuttia. Pesuhalli on avoinna joka päivä klo 8- 21. 


Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry | Ravitie 9 | 60120 Seinäjoki | 06 428 9200 | seinajoen.ravit@seinajoenravit.net