Kimppavarsa Ropertto matkalla Seinäjoen raviradan kuninkuusraveihin

Seinäjoen ravirata ja Farmari 2017 -messut hakivat ostoilmoituksella kaksivuotiasta suomenhevosta kimppavarsaksi. Ideana oli, että sadalla eurolla pääset varsaan mukaan. Perustettiin talli Farmarista kunkkareihin. Viidestäkymmenestä tarjokkaasta päädyttiin Roperttoon, joka muutti maaliskuun lopulla Joensuun Kontiolahdelta Ilmajoelle. 800 osuuteen myytävän varsan valmentajaksi valittiin Seinäjoen raviradan valmentajaliigan viime vuonna voittanut Tommi Ala-Nikkola.

Valmentaja on ihastunut uuteen tulokkaaseen

- Yleisilme on tärkeä. Ropertto on hyvin ruokittu, lihaksikas varsa. Ulkonäkönsä puolesta se kävisi kolmevuotiaasta opetuslähtöhevosesta. -Kiinnitän ensimmäiseksi huomiota hevosen silmään ja päähän. Tämä on älykkään ja fiksun näköinen. Tärkein ominaisuus niille kuitenkin on, että hevosen pitää itse pärjätä ja mennä kaveriista ohi,  heläyttää Ala-Nikkola omalla murteellaan.

Seinäjoen raviradan toimitusjohtaja Pertti immonen on hankintaan tyytyväinen.

Projekti on alkanut mukavasti, ja hevoselle on asetettu kilpailulliset tavoitteet. Nuorena radoille. Maalina häämöttää oman radan Kuninkuusravit, jotka ajetaan vuonna 2020.
- Ropertto on silloin viisivuotias. Mikä olisi hienompaa, jos kimppahevosemme juoksisi silloin Pikkukunkku -lähdössä, visioi Immonen. Ropertto osuuksista on myytynä vähän alta neljäsataa. Seuraava "myyntipiikki" tapahtuu Seinäjoen tamma- ja varsanäyttelyssä 13. toukokuuta. - Ropertto on ilmoitettu näyttelyyn, ja esitetään ajaen. Varsa liikkuu juostessa hulppeasti, kehui Immonen.

Ropertto

2015 syntynyt orivarsa.
Rautias, tähti, vtj sisäkorkea puolisukka ja valkokavio
I. Camri, e. Rosmariin, ei Viesker
Kasvattajat: Iina ja Laura Räsänen, Joensuu
Omistaja: Talli Farmarista Kunkkareihin, Seinäjoki
Ropertto on Farmari 2017 -messujen ja Seinäjoen raviradan kimppavarsa, joka myydään 800 osuuteen. Yksi osuus maksaa 100 euroa eikä muita kuluja osakkalle tule. Hevoskimppa on voimassa joulukuuhun 2020 saakka, jolloin hevonen myydään ja kaikki sen tilillä olevat rahat ja mahdolliset voittorahat sekä myyntihinta jaetaan osuuksien kesken.


Roperttoa voit seurata Facebookissa ja Twitterissä. #ropertto

Ropertton yhteistyökumppanit

Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry | Ravitie 9 | 60120 Seinäjoki | 06 428 9200 | seinajoen.ravit@seinajoenravit.net