Irina Sarinin elämän hevonen Amazing Player korkkaa kansainvälisen uransa Seinäjoki Racessa

Forssan Tammelassa asusteleva Irina Sarinin aloitti hevosuransa varhaisessa vaiheessa. Kahdeksanvuotias Sarin aloitti ratsastustunnit, mutta päätyi pian raviurheilun pariin. 12-vuotiaana toteutui nuoren Irinan unelma omasta hevosta ja isä hankki hänelle ensimmäisen oman hevosen. Hevonen hankittiin ravihevoseksi ja sen kanssa nuori pääsi käymään harjoitus- ja paikallisraveissa. Tämä hevonen toimi innoittajana ja siitä alkoi ura ravihevosten parissa.

 

Lukion jälkeen Sarin meni opiskelemaan Ypäjälle hevosenhoitaja- sekä ravivalmentajalinjalle. Tämän jälkeen hän työskenteli useita vuosia eri valmentajilla, joihin lukeutui mm. Pekka Korpi, Einari Vidgren sekä Simo & Päivi Korhonen, joiden palveluksessa hän edelleen toimii. Vuonna 2009 oli aika käynnistää oma tallitoiminta. Omaan talliin tuli myös Amazing Playerin emän emä M.T. Andrea. Loppu onkin historiaa.

 

Ajatus uudesta varsasta syntyi aikansa tähtihevosen Venicen myötä. Sarin ihaili suuresti kyseistä hevosta ja halusi itsekin teettää varsan omalle kasvatilleen Brilliant Playerille Quite Easysta. Näin syntyi vuonna 2019 tämän hetken lämminverikaartin kuuma nimi, Amazing Player.

 

Missä vaiheessa ymmärsit, että kyseessä olikin hieman parempi hevonen?

 

”Aimolla on ollut ihan pienestä asti vauhtia ja kyllä siitä oli odotuksia, mutta ei ihan näin suuria. Kyllä se on ylittänyt kaikki odotukset. Nyt viimeistään tämän vuoden puolella olen alkanut tajuamaan, minkälainen timantti se oikeasti on” Sarin kertoo.

 

Edessä häämöttää ensimmäinen kansainvälisen tason koitos, kun Amazing Player kohtaa Suomen kärkikastin lisäksi myös ulkomaiset vahvistukset. Hevosen arki pysyy silti samanlaisena, eikä muutoksia valmistautumiseen aiota tehdä. Pihattoasukas ”Aimo” aloittaa päivänsä puoli kuuden aikaan aamulla Krafftin rehuilla ja heinällä, sekä valmentautuu neljä kertaa viikossa.

 

”Aimo asustelee pihatossa, mutta jos oikein huono keli tulee, niin se yöpyy tallissa. Aimo on valjaissa noin joka toinen päivä. Se valmentautuu niin, että kaksi kertaa viikossa ajetaan vetoja ja muuten sitten mennään hölkkälenkkiä. Reilu viikon päästä on todella jännittävät paikat Seinäjoki Racessa, mutta olen päättänyt, että valmistaudutaan täysin samalla tavalla kuin muutenkin. Neljä päivää ennen ajetaan viimeiset vedot ja siitä pari hölkkä lenkkiä vielä viimeisellä viikolla. Koitetaan pitää hevonen terveenä, kääriä lampaanvilloja jalkoihin, huoltaa lihaksia sekä höyryhengitellä” Irina kertoo.

 

Amazing Playerin ympärille on kertynyt laaja fanijoukko, ja moni raviurheilua seuraava toivoikin hevosta kilpailemaan Seinäjoki Raceen. Hevonen on koko talvikauden ollut suomalaisten ravifanien huulilla ja jopa vaatimukset kutsua se mukaan vahvistuivat viikosta toiseen.

 

”Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee kannustamaan paikan päälle, jotta saataisiin mahdollisimman hyvä sijoitus Aimolle ja Jampalle. Tervetuloa 20.4. Seinäjoelle ja te ketkä ette pääse, pitäkää meille peukkuja” Sarin kannustaa.

0
Feed

Jätä kommentti