Ravit ovat aina elämys –  ravien parasta infoa alta

Kirjoita teksti tähän

Radan hoito

Seinäjoen Ravikeskuksen varsinaisessa käytössä oleva alue on yhteensä 16 hehtaaria. Tämän lisäksi Ravikeskuksen välittömässä läheisyydessä on noin 10 kilometrin verran tiestöä, joilla on mahdollista liikutella hevosia maanomistajien suostumuksella. 

 

Ravirata on pituudeltaan 1 000 metriä, josta radan loppusuoran pituus on 200 metriä, etukaarteen säde on 85 metriä ja takakaarteen säde on 100 metriä. 

 

Hevosten valmentaminen ja harjoittaminen Ravikeskuksen alueella on käyttäjille ilmaista. Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry pyrkii puolestaan olemassa olevien resurssien rajoissa tarjoamaan olosuhteet mahdollisimman hyvässä kunnossa käyttäjille seuraavan linjauksen mukaisesti.

 

Radan hoidon tukimaksu

Seinäjoen ravikeskus tarjoaa puitteet ravikilpailuihin sekä valmennuskäyttöön. Seinäjoen Ravikeskus perii radanhoitomaksua alueensa valmentajilta. Heppa-järjestelmän mukaisesti alueen valmentajat saavat maksulaput, joilla tavoitellaan käyttäjiä osallistumaan rata-alueen hoidon ja jatkuvan parantamisen kustannuksiin. Radan käyttömaksun avulla alueen hevosihmiset voivat varmistaa palvelun jatkumisen.

 

Maksut vuonna 2024 ovat (alv 0 %):

  • 1–2 valmennettavaa hevosta – 50 €/hevonen
  • 3 tai useampia valmennettavia hevosia – 150 €/valmentaja.

Radan hoito ravipäivisin

Ravit ovat toiminnan perusta ja kilpailuihin panostetaan eniten. Viikoittainen toiminta lähtee siitä, että kavioura on ravipäivisin parhaassa mahdollisessa kunnossa. Pesupaikka on ravien aikana maksuton, ja ovi aukeaa seinässä olevasta painikkeesta.

 

Hiittipäivät

Seinäjoen Ravikeskuksen viralliset hiittipäivät ovat tiistai, torstai ja lauantai. Näinä päivinä rataa kunnostetaan tavanomaista enemmän. Talvikaudella rata on valaistuna harjoitusajoa varten torstaisin klo 19 asti. Tallialue ja D-katos ovat valaistuina torstaisin klo 19.30 asti. Pesuhalli on maksullinen, ja maksu tapahtuu puhelimen avulla.

Tallialue

Tallialueella on 101 kappaletta valjastuskatoksia. Näistä 25 on karsinallisia. Kaikkien käyttäjien toivotaan puhdistavan katokset ja keräävän pois mahdolliset muut roskat käytön jälkeen. Lantaloita alueella on kaksi sekä lisäksi yksi lava hevosten lantaa varten. Myös roskakoreja löytyy alueelta runsaasti. 

Pesuhalli

Pesuhalli on ravien aikaan maksuton, muutoin se on maksullinen. Maksu tapahtuu puhelimen avulla. Soita numeroon 0600 392 255 (2,98 € + pvm/mpm). Kuultuasi hintatiedot paina puhelimesi näppäintä 1 avataksesi oven, minkä jälkeen ovi aukeaa seinässä olevasta painikkeesta. Jos ovi ei aukea, paina näppäintä 1 uudelleen. Kun ovi on avautunut, sulje puhelu. Pesuaikaa hevosta kohti on seitsemän minuuttia. Pesuhalli on avoinna joka päivä klo 8–21.