Seinäjoki Race 2019

Ryhmäajo lämminverisille, 2100 m.

Raviurheilua intohimoisesti harrastaneen seinäjokelaisen urheilumiehen, toimittaja Anssi Kamisen ideoimana 1975 käynnistynyt Seinäjoki-ajo vakiinnutti heti ensi kerralla asemansa suomalaisen suurkilpailusesongin avaajana.

Vuosikaudet kevään ensimmäisenä varsinaisena suurkilpailuna Seinäjoki-ajo oli varsinkin alkuaikoinaan uusien tulokkaiden perinteinen debyyttikisa. Joka vuosi yleisön eteen ravasi tuoreita jenkkituonteja ja ne usein myös korjasivat voittopokaalit. 18 ensimmäisestä Seinäjoki-ajosta 13 päättyi USA-syntyisten hevosten voittoon.

Seinäjoki-ajossa on nähty aina aikansa upeimmat menijät jopa jonkinlaisen "tähtikultin" luoneita Charme Asserdalia ja BWT Magiciä myöten.

Seinäjoki-ajo on edelleen, kevään taittuessa kesää kohti, se vanha tuttu kuuman ravikesän " lähtölaukaus", joka viimeistään saa hevoshenkisten "veret liikkeelle": Tästä se taas alkaa. Ravikesä. Kilpailu on nykyään nimeltään Seinäjoki-race.

Perinteikäs ravitapahtuma ja kansainvälinen ravikilpailu järjestetään 18. huhtikuuta 2020. Seuraa tällä sivulla tapahtuman uutisia ja lue myös juttuja menneistä vuosista. 

Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry | Ravitie 9 | 60120 Seinäjoki | 06 428 9200 | seinajoen.ravit@seinajoenravit.net