Ravit ovat aina elämys – ravien parasta infoa alta
Kirjoita teksti tähän
Ohje Seinäjoen raveissa kilpaileville valjakoille
Raveihin ilmoittaminen
Kunkin ravipäivän sarjat ja ilmoittamisajat löytyvät Kilpailukutsut-lehdestä sekä Suomen Hippoksen Heppa-järjestelmästä.
Hevosen voi ilmoittaa raveihin vain vastuullinen valmentaja. Hevosen voi ilmoittaa starttiin joko hankkimalla tunnukset Hippoksen Heppa-järjestelmään ja tekemällä ensisijaisesti internet-ilmoittautumisen tai soittamalla raviradalle ilmoittautumispäivänä määrättyyn kellonaikaan mennessä. Kun ilmoitat hevosta starttiin puhelimitse, kerro ensin sarja, johon haluat sen ilmoittaa. Tämän jälkeen kerro hevosen rekisterinumero, ohjastaja (tai ohjastajatoiveet), valmentaja ja mahdolliset muut toiveet.
Lähtölistat julkaistaan ilmoittautumispäivänä Hippoksen Heppa-järjestelmässä heti niiden valmistuttua.
Katosvaraukset tehdään ilmoittamisen yhteydessä. Erityistoiveet ilmoitetaan raviradan toimistoon ajoissa, viimeistään edellisenä arkipäivänä ennen kilpailua.
Yleistä infoa
Raviradan/Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry:n toimisto on avoinna ma–to klo 9–15 ja ravipäivinä koko päivän.
Poikkeuksellisista aukioloajoista ilmoitetaan raviradan kotisivuilla.
Palkinnot maksetaan alkukuun raveista kuukauden 15. päivä ja loppukuun raveista muutaman arkipäivän sisällä ravipäivästä.
Raviponit tunnistetaan ja mitataan aina ennen uran ensimmäistä kilpailua. Katso tarkempi OHJE.
Seinäjoen ravien valokuvaaja on Kirsi Kantokoski.
Kotisivut: https://kuvitellen.kuvat.fi/, sähköposti: kantokoski@gmail.com.
TERVETULOA KILPAILEMAAN SEINÄJOEN RAVEIHIN!
Ravipäivä ja kilpailurutiinit
Valjakon tulee olla ilmoittautunut sisäänkirjoitukseen viimeistään tuntia ennen starttia.
Voilokit noudetaan ja palautetaan sisäänkirjoituksesta. Kuittauksen jälkeen voilokit ovat kilpailijan vastuulla. Kilpailija on velvollinen korvaamaan rikotun tai kadotetun kilpailunumeron. Sisäänkirjoitus avautuu kaksi tuntia ennen ensimmäisen lähdön esittelyä ja on auki noin puoli tuntia viimeisen lähdön maaliintulon jälkeen.
Kengitystiedot ilmoitetaan sisäänkirjoituksen henkilökunnalle viimeistään 60 minuuttia ennen kyseessä olevan lähdön esittelyä, tai jos kyseessä on T-peliin kuuluva lähtö, niin 60 minuuttia ennen T-pelin ensimmäisen kohdelähdön esittelyä. Jokaisen kilpailevan hevosen kengitystiedot on ilmoitettava
Tunnistettavat hevoset on tuotava klinikalle tunnistusta varten hyvissä ajoin ennen lähtöä. Hevosen passi/rekisteriasiakirja täytyy olla aina hevosen mukana.
Ohjastaja on velvollinen suorittamaan alkometripuhalluksen viimeistään tuntia ennen ensimmäisen ajetun lähdön esittelyä. Valjakkoa ei päästetä esittelyyn, jos puhallus on suorittamatta.
Kengitysseppä on tallikaarteessa klinikkarakennuksen yhteydessä. Eläinlääkäri on klinikkarakennuksessa. Näytteenottotilat sijaitsevat klinikan yhteydessä. Radan henkilökunta ottaa näytteenottoon määrätyn hevosen vastaan kilpailun jälkeen tämän tullessa pois radalta.
Ambulanssi päivystää tallialueen ja pääkatsomon välissä tallialueen puolella.
Voittajaseremoniat tapahtuvat pääsääntöisesti radan ulkoreunan seremoniakorokkeella.
Lämmitysajat, autolähtöharjoitukset ja niiden ajat sekä paljon muuta tärkeää informaatiota, kuten toimiston puhelinnumeron, löydät ravien käsiohjelmatiedoista, joten tutustu siihen huolella.
Valmentaja saa kopion 7 oikein -lehden sivuista sisäänkirjoituksesta voilokin kuittaamisen yhteydessä.
Varikkoalueen työntekijät auttavat valjakoita valjasrikon tai muun vastaavan sattuessa ravien aikana. Varikkoalueella klinikan ”kengityspajassa” on myös varavarusteita. Näitä on mahdollista lainata varusterikon sattuessa.
Hevosten pesupaikat ovat avoinna koko ravien ajan. Käytä varusteiden ja kärryjen pesemiseen kylmää vettä, että lämmin vesi riittää kaikille kilpailijoille.