Ponikoulun ponit ovat kesälaitumella heinäkuussa. Syyskausi alkaa 6.8. 

Poniravikoulun ajanvaraus

Seinäjoen Poniravikoulu

Seinäjoen Poniravikoulu on Suomen Hippos ry:n hyväksymä poniravikoulu, joka toimii Seinäjoen raviradan alaisuudessa ympärivuotisesti. Seinäjoen poniravikoulun osoite on Ravitie 9, 60120 Seinäjoki. Talli on auki asiakkaille ti-su klo 10-19.

 

Tuntivaraukset:

nettiaika.fi/seinajoenravikeskus

Puh. 0400 932 397, ma–pe klo 12–15 (muina aikoina tekstiviestillä),

s-posti: seinajoenponiravikoulu@gmail.com

 

Poniravikoulu tarjoaa ajo- ja ratsastustunteja sekä erilaisia kursseja, joiden sisällöt vaihtelevat ponin jokapäiväisestä hoidosta aina kilpailullisempaan näkökulmaan. Poniravikoululle voi tulla harjoittelemaan kärryillä ajoa tai opettelemaan ratsastuksen alkeita. Tunneille ei tarvitse olla aiempaa hevoskokemusta.

Ponimme ovat raviponeja, joilla onnistuu myös ratsastuksen alkeiden opettelu. 15 minuutin talutusratsastuskokeilu sopii perheen pienimmille. 30-45 minuutin ajotunneilla harjoitellaan raviradalla ponin ohjastamista ja ratsastustunneilla opetellaan ratsastuksen perusteita. 75 minuutin ajotunnilla saat valjastaa ponin itse Poniravikoulun ohjaajan avustamana. 60 minuutin hevosajotunnilla pääset valjastamaan hevosen ja ajamaan raviradalle. Tunnin jälkeen tuntilainen saa aina purkaa ponilta varusteet ja opetella ponin käsittelyä.

Ajo- ja ratsastustunnit

 • 15 min (talutusratsastus)

  15 €

 • 30 min (ajo tai ratsastus)

  20 €

 • 45 min (ajo tai ratsastus)

  25 €

 • 75 min (valjastus + ajo)

  30 €

 • 60 min (hevosajotunti)

  35 €

 • Kymppikortti: 10x30 min

  180 €

 • Kymppikortti: 10x45 min

  225 €

 • Kurssit

  160 €

 • Heppakerho, kausimaksu (10 kerhokertaa)

  45 €

10-kortit

10-kortin voit hankkia tallilta. Kortti sisältää 10kpl 30 tai 45 minuutin tunteja, ja yhdellä kortilla voit käydä sekä ajo- että ratsastustunneilla. Voit ostaa 10-kortin myös lahjaksi.

 

Heppakerho

Tuntien ja kurssien lisäksi järjestämme myös Heppakerhoa, joka kokoontuu aina maanantaisin. Kausi sisältää kymmenen (10) kerhokertaa. Alle kouluikäisille ja alakouluikäisille on omat ryhmät.

 

Alle kouluikäiset klo 17.00-17.45

Alakouluikäiset klo 18-19

 

Heppakerho syksyllä 12.9-28.11.2022 (ei 3.10 ja 31.10).

Kevään kerhosta tiedotetaan myöhemmin tällä sivulla sekä Poniravikoulun somekanavissa.

MUUTA HUOMIOITAVAA

 

Varaa ajo- ja talutustunti hyvissä ajoin. Muista myös ilmoittaa mahdollisista peruutuksista ajoissa, sillä peruuttamattomista tunneista perimme normaalin tuntimaksun!

 

Painoraja ratsastuksessa on 50 kg shetlanninponin pienestä koosta johtuen.

 

Ukkosmyrskyn, kovan pakkasen tai muun poikkeuksellisen sään aikana siirrämme tuntisi turvallisempaan ajankohtaan.

 

Vaatetus on hyvä tehdä aina kelin mukaan, mutta ratsastaessa olisi hyvä olla kengät, joissa on hieman korkoa ja housut, jotka ovat hieman joustavaa materiaalia ja joissa on lisäksi hankaamattomat saumat. Kypärän voit lainata ponikoululta. Saavuthan paikalle vähintään viisi minuuttia ennen tunnin alkua, että pääsemme aloittamaan tunnin sovittuna aikana.

 

Heinäkuussa Poniravikoulu lomailee, ja silloin ei ole tunteja. Ponit pääsevät ansaitulle laidunlomalle! Tunnit pyörivät muuten normaalisti vuoden ympäri.

Seinäjoen Poniravikoulu Facebookissa ja Instassa!

Seinäjoen Poniravikoululla on omat Facebook- ja Instagram-sivut, joita seuraamalla saat lisätietoa ajankohtaisista uutisistamme ja muista tapahtumistamme.